Новини

Основні новини про локалізацію в Україні

Комітет ВР з економічного розвитку схвалив  додаткові корективи до другого читання законопроекту №3739 про локалізацію

Комітет ВР з економічного розвитку схвалив додаткові корективи до другого читання законопроекту №3739 про локалізацію

Комітет ВР з економічного розвитку схвалив додаткові корективи до другого читання законопроекту №3739 про локалізацію.

  • 64 тисячі українців отримають робочі місця з гідною зарплатою на промисловому підприємстві у своїй країні, замість того, щоб шукати роботу за кордоном.
  • Майже 12% зростання переробної промисловості.
  • + 4,2% зростання ВВП
  • + 11,8% зростання надходжень до бюджету.

Це - головні прогнозні ефекти документу.

003

Нагадаємо, ФРУ ще влітку цього року передала до Верховної Ради 150 000 підписів на підтримку законопроекту №3739 про локалізацію, який очікує другого читання у ВРУ.

150 000 працівників українських компаній разом із родинами – це понад 500 000 українців! Понад 4000 компаній підтримали цей законопроект. Значна частина симпатиків 3739 – малий та середній бізнес.

Законопроект про локалізацію – запорука того, що вітчизняні компанії зможуть:

розвивати виробництво та більш повно реалізовувати свій потенціал

брати участь у міжнародних ланцюжках виробництва

зберігати існуючі та створювати нові робочі місця

збільшувати зростання податкових відрахувань.

Істотною перешкодою для ухвалення законопроекту про локалізацію залишалось посилання на угоду про Асоціацію України з ЄС. Відповідно до схвалених сьогодні Комітетом змін, вимога щодо локалізації при публічних закупівлях не поширюватиметься на компанії країн Євросоюзу, США та інших підписантів угоди GPA - угоди СОТ про держзакупівлі.

Безумовно, економічна частина угоди з ЄС вимагає обговорення та перегляду, про що свідчить наше цьогорічне дослідження, однак наразі внесення змін має зняти перешкоди до винесення законопроекту про локалізацію в зал. Тож сподіваємося на якнайшвидше включення його в порядок денний.

Законопроект у нинішньому вигляді є актуальним для майже 80% машинобудівного імпорту (зокрема імпорту з СНД, Китаю, Туреччини та інших країн, що не входять в GPA. Вони давно й активно всіляко підтримують свій експорт. Автобуси, тролейбуси, комунальна техніка з цих країн все частіше на скандальних тендерах великих міст витісняють українських виробників, позбавляючи роботи та зарплат десятки тисяч українців).

002

Не може бути сильної країни без сильної економіки. І сильної економіки без сильної промисловості. Ми хочемо бути тими підприємствами, які виробляють високоінноваційну продукцію не тільки для України, а й на зовнішніх ринках.

Урахування місцевої складової при публічних закупівлях – це не тільки стимул для вітчизняних виробників, це мотивація для закордонних виробників розміщувати свої заводи саме в Україні.

Саме тому роботодавці закликають народних обранців зробити все можливе, щоб законопроект 3739 був якнайшвидше прийнятий у другому читанні та в цілому.

004


© 2024 Локалізація в Україні. Федерація роботодавців України. Усі права захищені. Сайт створено Dobreff Studio